Könyvajánló
PDF Nyomtatás E-mail

Ne állj be a sorba!

Válogatás Ellen G. White írásaiból

Felhívás a fiatalok számára, hogy merjenek mások lenni, mint amit a világ elvár tőlük.


A „Ne állj be a sorba!” című könyv a XXI.század ifjúsága számára íródott. Olyan témaköröket ölel fel, amelyekkel korunk fiataljai szembetalálják magukat, és amelyre időszerű válaszokat akarnak kapni, korszerű nyelven megfogalmazva.

A kis könyvben minden idők legszélesebb körben fordított keresztény írónőjének ihletett tanácsait találhatod meg az emberi kapcsolatokról, egészségről, társadalmi kérdésekről, karrierről, a Szentírás tekintélyéről és a megváltásról.

Minden egyes fejezet olyan fiatalok bevezetőjével kezdődik, akikre Ellen White pozitív hatással volt, és ők ezt másoknak is át szeretnék adni.

 
PDF Nyomtatás E-mail

Susi Hasel Mundy: Ha ezrek esnek is el…

Fegyvertelenül, Bibliával a halál árnyékában

Egy istenhívő család igaz története


1939-et írunk, a német csapatok éppen Lengyelország lerohanására készülnek. Hitlernek nagy tervei vannak…

Egy istenhívő család Frankfurtban a szokásos napját töltötte el a gyülekezetben, a legnagyobb nyugalommal lépnek be otthonukba, ám a levelek között már ott lapul egy behívóparancs, amely véglegesen meghatározza a Hasel család életet…

Hűséges maradhat-e egy férfi az első vonalban, a fronton? Túl lehet-e élni a hitleri Németországban szombatünneplőként a zsidóüldözéseket? Ilyen és hasonló kérdések fogalmazódnak meg a házaspárban, ők pedig döntenek: kitartanak mindhalálig!

Nem láthatják, de hiszik, hogy mindehhez egy láthatatlan kéz, Isten keze nyújt majd segítséget, és ebben a hitben vállalják a „vállalhatatlant”. És Isten nem hagyja cserben őket.

A könyv igaz történet, ugyanakkor a csodák és tapasztalatok tárháza is. Egy család sorsát követhetjük nyomon benne, akik elmentek a végsőkig, hogy hitüket megtartsák, és nem mindennapi módon élték át Isten szabadítását.

 

„Nem kell félned a rémségektől éjjel,

sem a suhanó nyíltól nappal,

sem a homályban lopódzó dögvésztől,

sem a délben pusztító ragálytól.

Ha ezren esnek is el melletted,

És tízezren jobbod felől,

Téged akkor sem ér el.” (Zsoltárok 91:5-7)

 
PDF Nyomtatás E-mail

Ole Hallesby

Személyiségtípusok


Senki sem menekülhet el saját személyisége elől, s ezzel még csak ne is kísérletezzünk- állítja a norvég professzor. Kétségtelen, hogy temperamentuma sajátos bélyeget süt az emberre, amely a bölcsőtől a sírig elkíséri. Ám nem mindegy, hogy teherként cipeljük-e, vagy ajándéknak és kiaknázandó lehetőségnek tartjuk.

Ha élünk lelki alkatunk előnyeivel, ugyanakkor tudatosan fegyelmezzük és kordában tartjuk, gazdagítani fogja életünket. Hallesby könyve önismeretre és egymás mélyebb ismeretére nevel.

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 3

Előadások

Gyülekezeti alkalmak

Programok